Aquinnah House

Martha’s Vineyard, MA  USA

Scope: Charles Rose Architects’ second house commission for a family. Informal vacation “camp” overlooking Vineyard Sound.

A house in three parts for clients who wanted to engage with nature whenever they moved from the master bedroom to main house (including kitchen, dining room, living room) to guest quarters. Framed passageways separate the volumes. These openings, a defining feature of our design, are doors to the exquisite expanse of land and water beyond. Floor elevations shift with the land contours, and carefully placed windows create dynamic connections to the site. A roof platform offers sweeping views of Aquinnah Light, Woods Hole, and the Sound.

Materials: Exposed aggregate concrete; cedar; fir; stainless steel.

Awards:

Boston Society of Architects, Design Honor Award

Collaborators:
General Contractor:  Andrew A. Flake, Inc.
Structural Engineer:  Ocmulgee Associates

Photographer: Chuck Choi Architectural Photography